Äntligen: Restriktioner slutar att gälla den 29 september

Publicerad: 8/9, 2021

Regeringen och Folkhälsomyndigheten har idag gett det glädjande beskedet att ett antal restriktioner upphör att gälla den 29 september. Beskedet innebär att följande gäller från och med detta datum.

Folkhälsomyndighetens föreskrifter och allmänna råd om tillfälliga smittskyddsåtgärder på serveringsställen helt upphör att gälla. Detta innebär bland annat att begränsningarna av antalet personer i ett sällskap, kravet på avstånd mellan olika sällskap och bestämmelsen om att gäster måste sitta ned med mat och dryck slutar att gälla.

Stående arrangemang – exempelvis dans – kommer återigen att kunna anordnas även på serveringsställen och de nu gällande deltagartaken vid allmänna sammankomster och offentliga tillställningar samt för privata sammankomster i bland annat hyrda lokaler upphör att gälla.

Folkhälsomyndighetens allmänna råd om att arbeta hemifrån tas bort.

Beskeden om borttagna restriktioner är helt i linje med vad Visita framfört i vårt påverkansarbete under lång tid och självklart ser vi dagens besked som mycket glädjande.

Visita påminner om att anordnande av allmän sammankomst eller offentlig tillställning kan kräva anmälan till eller tillstånd från Polismyndigheten.

Ytterligare information om dagens besked finns här:

folkhalsomyndigheten.se 

regeringen.se 

Se alla nyheter »

Information: Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse. Genom att fortsätta surfa godkänner du detta. Läs mer

OK